Головна > Публікації > Смачна та приваблива на вигляд їжа може бути небезпечною!

Список хворих продовжує зростати, протягом останніх трьох днів в лікарню поступило 19 хворих з харчовим отруєнням, 6 з них діти, найменшій 3 роки. Джерелом інфікування для всіх була одна і таж страва. Смачні млинці з різними начинками, куплені в кулінарії. При сьогоднішнім ритмі життя можливість придбати готову страву дуже важливо.

Проте, головний критерії з точки зору лікаря : їжа має бути не тільки джерелом енергії, але ще корисною і безпечною!!!!!

Так що , декілька порад не будуть зайвими:

1. Найпростіше і найголовніше правило — мити руки з милом після повернення до дому, перед вживанням та приготуванням їжі, перед обробкою готових страв.
2. Проводити повторну теплову обробку готових страв та інших готових виробів.
3. Зберігати та обробляти готові продукти окремо.
4. Сирі і готові продукти зберігати лише в умовах холоду.
5. Фрукти, овочі, ягоди немитими вживати небезпечно.
6. Непастеризоване молоко кип’ятити, з сиру готувати страви у вигляді сирників, запіканок, вареники.

І, звичайно, їжа приловлена в домашніх умовах і більш смачна і корисна!

Всім бажаю здоров’я!

З повагою, С. Волгіна, інфекціоніст Черкаської області

Перейти до вмісту